KLIMAINDSATS

Flere og flere i Hornbæk vælger at få fjernvarme.

Her sidst i 2019 får 1220 ejendomme leveret varme fra Hornbæk Fjernvarme, og det er det højeste antal nogensinde. Selv nye ejendomme vælger at få indlagt fjernvarme, da vi med vores priser er fuldt ud konkurrencedygtige i forhold til både elvarme og varmepumper. Endvidere har vi den fordel at være det mest klimavenlige valg.

Vi har i de seneste år udvidet vores forsyningsområde til Horneby og Stenstrup, og her har mange med oliefyr valgt at skrotte den sorte olie og sige ja tak til klimavenlig fjernvarme. Og faktisk har vores beregninger vist at det har været en endnu bedre forretning end antaget.

Det giver en lavere udledning af CO2. Luften i Hornbæk bliver ganske enkelt renere hver gang et gammelt oliefyr skrottes. Endvidere har vi valgt at bruge mere klimavenlige rør end reglerne foreskriver. Disse rør har en forventet levetid på langt over 50 år. Det betyder at vi kan spare yderligee på udskiftningen og miljøet.

Det er ikke kun godt for klimaet, men også for pengepungen. Prisen på fjernvarmen i Hornbæk er sat ned flere år i træk, og skiftet fra oliefyr til fjernvarme har givet disse forbrugere stor komfort og lavere udgifter til opvarmning.

//