MILDT EFTERÅR – LAVT VARMEFORBRUG 2014

17. december 2014

MILDT EFTERÅR – LAVT VARMEFORBRUG

Fokus på afkøling

De første 6 måneder af Hornbæk Fjernvarmes regnskabsår er vel overstået. Først og fremmest har vi glædet os over at byde velkommen til 27 nye andelshavere, samt at bestræbelserne på at få Hornbækhallen tilsluttet fjernvarmesystemet blev kronet med held.

Der kommer således stadig nye forbrugere fra det nuværende forsyningsområde, men det næste store spring i antal fjernvarmeforbrugere kommer selvfølgelig først, når vi har klarhed over mulighederne for udvidelse i Stenstrup og Stjernebyen.

Efterårsmånederne har været usædvanligt milde, og varmeforbruget i de første 6 måneder har ligget 13-14 % under det forventede. Fortsætter det på samme måde i vinter, vil de fleste varmemodtagere også i dette regnskabsår kunne håbe på en positiv opgørelse til næste sommer.

Som tidligere nævnt har vores hovedleverandør, Helsingør Kraftvarmeværk, fra årsskiftet lovet os en lille prisnedsættelse. Men den er koblet sammen med et nyt afregningssystem, hvor den enkelte varmemodtagers afkøling spiller en rolle. Afkølingen er den til enhver tid værende forskel mellem Fremløbstemperaturen og Returløbstemperaturen.

Er man i tvivl om hvorledes afkølingen kan aflæses, så findes der en enkel vejledning ”hvordan aflæses måleren?” på www.hornbaekfjernvarme.dk under Forbrugerservice. Afkølingen bør i efterårs- og vintermånederne ikke være under 30 °.

Med disse ord ønsker vi alle vore 1108 fjernvarmeforbrugere en GLÆDELIG JUL og et GODT NYTÅR.

Kim Schuldt-Larsen       René Blumensaadt
Formand Daglig Leder

Ps. Til kalenderen 2015 kan der sættes et kryds ved Søndag den 1. Februar, hvor vi slår dørene op til Fjernvarmens Dag og samtidig markerer vores 50 års jubilæum.

Hornbæk Fjernvarme holder lukket i juleferien; 24/12-2014 – 4/1-2014, begge dage inklusive. Vores vagttelefon på nr. 70 27 20 76 er dog altid åben.