Ingen yderligere udvidelser

9. december 2022

I efteråret 2022 undersøgte vi om der var interesse for fjernvarme i 3 områder.

De voldsomme prisstigninger på både træpiller og naturgas, har i 2022 betydet forøget interesse for konvertering til fjernvarme.

Resultatet af undersøgelsen, viser imidlertid at der fortsat ikke er tilstrækkelig interesse, end ikke i den gasopvarmede landsby Saunte, hvor kun 17% har tilkendegivet et ønske om fjernvarmetilslutning. I Stenstrup har 37% meldt positivt tilbage, og i Horneby er det blot 4% som ønsker fjernvarme som fremtidig varmekilde.

Derfor har selskabet valgt ikke at gå videre med eventuelle beregninger for disse mulige udvidelser, men vil ikke afvise at tage det op igen, hvis interessen skulle ændre sig.

På kortet er der tre markerede områder; Det lilla som er et mindre område i Horneby, senest bebygget med 6 nye udstykninger. Ejendomme i dette område er hovedsageligt opvarmet med elektricitet.

Det røde område – videre ud ad Toftemosevej, Stjernevej, Månevej, Solvej, Sommervej og Plantagevej - er den næste naturlige udvidelse siden vi i 2017 nåede til Stenstrup. Interessen her har været meget sporadisk og danner endnu ikke grundlag for en egentlig udvidelse. Ejendommene i området har meget varieret opvarmning og er en skøn blanding af elvarme, olie– og træpillefyr, samt efterhånden en del varmepumper.

Det blå område omfatter Saunte, som et alternativ til yderligere udvidelse i Stenstrup. Ejendommene her er primært opvarmet med gasfyr.