Uændret fjernvarmepris i Hornbæk 2017

19. maj 2017

Uændret fjernvarmepris i Hornbæk

Den nuværende fjernvarmepris fastholdes

I 7 år i træk har vi kunnet nedsætte prisen på fjernvarme i Hornbæk, men nu gik den ikke længere. Det sagde formanden for Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a., Kim Schuldt-Larsen, da bestyrelsen for selskabet i går færdiggjorde budgettet for det kommende regnskabsår, hvor den nuværende fjernvarmepris fastholdes.

Ikke mindst krav fra Christiansborg om at vi skal opkøbe energibesparelser fra andre sektorer af samfundet, slår nu fuldt igennem på andelsselskabets økonomi. Med en spids blyant kunne vi holde både de faste og variable priser uændret for næste fyringssæson, oplyste formanden, ikke mindst fordi vores investeringer i udskiftning af gamle ledninger med højisolerede rør bevirker et lavere ledningstab.

Indtil vi fra 2019 får udmøntet lavere produktionsomkostninger gennem de investeringer, vores hovedleverandør, Helsingør Kraftvarmeværk A/S, foretager i det nye biomassebaserede kraftvarmeværk, og indtil vi ser virkningen af den planlagte og ansøgte udvidelse af forsyningsområdet i Stenstrup, må vi betragte vores økonomiske situation som værende i en overgangsperiode.

Kim Schuldt-Larsen kunne dog glæde andelshaverne med, at langt de fleste får penge tilbage for den forgange vinter, da denne har været forholdsvis mild. I gennemsnit venter omkring 1000 kr. til hver andelshaver til udbetaling i juli måned. Det gælder selvsagt ikke forbrugere med uventet højt forbrug.

Under bestyrelsens budgetdrøftelser blev det i øvrigt oplyst, at 23 nye andelshavere er klar til tilslutning til fjernvarme, når udvidelsen til en del af Stenstrup forhåbentlig sættes i værk i løbet af sommeren, i forventning om at byrådet godkender selskabets ansøgninger herom.