Ny aftale med Helsingør Kraftvarmeværk 2014

1. december 2014

Ny aftale med Helsingør Kraftvarmeværk

Intensiveret samarbejde med forsyningssikkerhed og lave priser i fokus

Helsingør Kraftvarmeværk A/S (ejere Forsyning Helsingør og Nordforbrænding), som i en årrække har været hovedleverandør af fjernvarme til Hornbæk Fjernvarme, opfører et nyt biomassebaseret kraftvarmeværk på Energivej i Helsingør til ibrugtagning i 2017/18. Det giver en hel ny dimension i samarbejdet, idet det nye værk både medfører lavere omkostninger ved fremstillingen af fjernvarme og mindre udledning af CO2.
På denne baggrund er der indgået en tillægsaftale mellem parterne, som sikrer fjernvarmeforsyningen i Hornbæk i mindst 20 år fra det nye kraftvarmeværks ibrugtagning samtidig med at varmeforbrugerne i Hornbæk nyder godt af de lavere produktionsomkostninger. For yderligere at optimere produktionen af fjernvarme til forbrugerne i Hornbæk overtager Helsingør Kraftvarmeværk kedlerne i Hornbæk med dertil hørende produktionsudstyr, og disse omdannes til såkaldte havarikedler, der kun skal i funktion, hvis leverancen gennem transmissionsledningen fra Helsingør skulle svigte. Hornbæk Fjernvarme vil fortsat stå for distributionen af fjernvarme gennem ledningssystemet, tilslutning af nye forbrugere samt administrationen for de 1100 fjernvarmeforbrugere i Hornbæk-området.
Samtidig får Hornbæk Fjernvarme løst de problemer, man har haft hængende over hovedet som følge af stigende miljøkrav til anlægget i Hornbæk. De miljøkrav, der stilles til udledning og støj til havarikedler, er nemlig allerede opfyldt. 
I første omgang mærker forbrugerne ikke noget til den nye aftale, siger andelsselskabets formand, Kim Schuldt-Larsen. Men som det fremgår, er aftalen udtryk for en fremtidssikring af forsyningen. Dertil kommer, at alle beregninger viser at Helsingør Kraftvarmeværk skulle kunne levere fjernvarmen billigere med det nye anlæg. Allerede med det nuværende anlæg har man kunnet annoncere en mindre prisnedsættelse i 2015, således at Hornbæk Fjernvarme vil kunne opretholde den nedsatte pris på 715 kr. pr. MWh i resten af regnskabsåret 2014/15 og (med forbehold for afgiftsstigninger) vil kunne undgå prisstigninger i det næste regnskabsår 2015/16.