Mild vinter – billig fjernvarme – igen, igen 2015

13. maj 2015

Næsten 2 mio. kr. tilbage til varmeforbrugerne

Årsaflæsningen af fjernvarmemålerne, der som bekendt sker uden forbrugernes medvirken, blev afsluttet i den første uge af maj, 2015 og de enkelte varmeforbrugere kan se resultatet af aflæsningen ved at gå ind på forbrugerservice på hjemmesiden og logge ind med forbruger-nr. og den tildelte WEBPIN-kode. Det samlede forbrug findes ved sammenlægning af tallene fra den seneste mellemaflæsning i marts og årsaflæsningen. Af interesse er også informationerne om afkøling: For velfungerende anlæg skal denne være på minimum 30°.


Igen i år har den milde vinter bevirket, at forbruget har været lavere end forventet. Samlet har de 1100 andelshavere og øvrige fjernvarmebrugere aftaget 21.772 MWh eller 13 % mindre end forventet. Derfor vil selskabet skulle sende små 2 mio. kr. retur til brugerne, når opgørelserne udsendes i juni måned. Som sædvanlig sker dette ved modregning i juli måneds a conto ydelse. Forbrugere, der skal have mere end én måneds a conto ydelse tilbage, får overskydende beløb ved bankoverførsel.


Men dermed stopper de glædelige nyheder ikke. For det kommende regnskabsår 2015/16 har selskabets bestyrelse for 5. år i træk været i stand til at indregne en prisnedsættelse i det budget, der er indsendt til Energistyrelsen. Hver MWh vil i den kommende fyringssæson blive afregnet med en pris på 700 kr. incl. moms (15 kr. lavere end i indeværende år). Alle øvrige bidrag vil være uændrede. For de fleste forbrugere vil det resultere i en reduktion af varmeomkostningerne på 2-300 kr. Ikke den store nedsættelse, men den rigtige retning. Ved fastsættelsen af a conto bidragene for det kommende år går man som sædvanlig ud fra en normal vinter. A conto bidragene beregnes derfor på grundlag af forbruget i MWh i 2014/15 + 15 %.


Vi ønsker alle en solrig sommer.

Kim Schuldt-Larsen   René Blumensaadt
Formand   Daglig leder