Fjernvarme til Stenstrup og Stjernekvarteret??? 2015

6. oktober 2015

Fjernvarme til Stenstrup og Stjernekvarteret???

Endnu ingen afklaring på grund af ændrede planer for plejehjemmet.

Som bekendt udløste kommunens beslutning om etablering af et nyt institutionsbyggeri (plejehjem og børnehave) på en grund købt af Stenstrupgård håb om, at Hornbæk Fjernvarme kunne udvide forsyningsområdet til også at dække Stenstrup og Stjernekvarteret – eller i hvert fald en del heraf.

Vi har derfor fulgt med i Helsingør kommunes planer for det nye institutionsbyggeri. Desværre trækker det ud med en afklaring.

Kommunen har besluttet, at der nu kun bliver tale om et plejehjem, som skal opføres og drives af en såkaldt non-profit fond – altså en form for privatisering af både byggeriet og driften af plejehjemmet. Beslutningen om hvilken fond træffes i begyndelsen af 2016. Fonden vil derefter påbegynde detailprojekteringen og i den forbindelse beslutte, hvilken opvarmningsform der vælges; men det ligger klart at byggeriet skal opføres som lavenergi bygningsklasse 2020.
Kommunen har derfor meddelt, at der skal indarbejdes alternative opvarmningsformer i projektet. Hvis der herudover bliver behov for fjernvarme, vil det være et lavt forbrug.

Dette overrasker noget, da der i planerne for byggeriet omtales tilslutning til fjernvarme samt at ledninger i givet fald skal nedlægges samtidig med etablering af omfattende vejændringer (4-benet rundkørsel) i 2017.
Selv om plejehjemmet efter planerne først skal åbne i marts 2019 vil beslutning om fjernvarme til plejehjemmet – ja eller nej – derfor skulle træffes i vinteren 2016/17. 
Selvom vi stadig håber på at udvidelsen kan lade sig gøre, kan Hornbæk Fjernvarme ikke tage stilling til, om der er økonomisk grundlag for at gå i gang med den planlagte udvidelse af forsyningsområdet til op mod 300 husstande i Stenstrup og Stjernekvarteret, før vi ved hvad varmeforsyning plejehjemmet skal have.

Dette beklager vi på vegne af områdets beboere og os selv, hvilket vi har meddelt kommunens socialudvalg og udvalget for teknik, miljø og klima. Men vi kan ikke lave om på kommunens planlægning.

Vi vil fortsat informere, når der sker en udvikling i sagen.