Atter en mild vinter 2015

12. marts 2015

Atter en mild vinter

Penge tilbage til Hornbæks fjernvarmebrugere.

Selv om vi endnu er et stykke fra rigtigt forår, er vi nu så langt henne i vinteren, at vi i Hornbæk Fjernvarme kan danne os et billede af forbruget i regnskabsåret 2014/15.


Vinteren har også i år været mild. Det såkaldte graddagstal, der måles af Teknologisk Institut, og er et udtryk for hvor koldt, det har været, ligger i perioden oktober 2014 til februar 2015 17 % under normalen.


Vores aftag fra vores hovedleverandør, Helsingør Kraftvarmeværk, bekræfter dette billede, idet vi har modtaget 10 % færre MWh end forventet i regnskabsårets første 9 måneder til distribution til det stigende antal fjernvarmeforbrugere i Hornbæk.


Summa summarum: Langt de fleste af vores andelshavere og øvrige brugere kan forvente at få penge tilbage, når vi i juni gør regnskabet op. I alt forventer vi at skulle tilbagebetale omkring 1,7 mio. kr. Som sædvanlig sker tilbagebetalingen i form af modregning i den første a conto betaling for næste regnskabsår, som afregnes i juli måned.


Den milde vinter har også bevirket, at vi har kunnet fortsætte arbejdet med at udskifte gamle fjernvarmeledninger. Vi er nu nået næsten til vejs ende med udskiftningerne ved Vestre Stejlebakke og Øresundsvej og mangler kun en lille bid ved Havnevej. Senere i foråret færdiggør vi ledningerne til de nye fjernvarmeforbrugere i Hornebyparken og tilstødende områder.


Endelig har vi gang i nogle mindre forbedringer på værket og bygningen i Hornbæk; bl.a. skal vi have skiftet vinduer for at imødekomme kravene til støjdæmpning, ligesom vi har forbedret isoleringen af vore egne rørføringer på værket.

Godt forår!

Kim Schuldt-Larsen René Blumensaadt
Formand Daglig leder